vBulletin statistics

 

Ghana

Studiereis Onderwijs en Cultuur

Ghana is een van de meest stabiele landen in Afrika. Maak kennis met het onderwijs in Accra, de levendige sfeer in Ghana en ervaar de achtergrond van uw leerlingen.

Basisonderwijs is sinds 2005 gratis in Ghana. Voor die tijd vroegen veel scholen vergoedingen van ouders voor schooluniformen, boeken en onderhoud. Gezinnen met een laag inkomen of gezinnen met veel kinderen konden dat niet betalen, zodat maar zes van de tien kinderen naar school gingen. Sinds 2005 mogen de scholen geen geld meer vragen aan de ouders en is het aantal schoolgaande kinderen fors gestegen.

We bezoeken diverse scholen en onderwijsinstellingen in Ghana om een compleet beeld te krijgen van het onderwijs daar. Daarnaast is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de universiteit en een school voor straatkinderen. Ook brengen we een bezoek aan het Elmina slavenkasteel en het Kakum National Park.
De meeste Ghanezen spreken Twi en velen spreken ook Engels. Onze reisleiding spreekt Nederlands, Engels en Twi.


Nu invividueel te boeken voor de reis van zondag 17 t/m zondag 24 februari 2019.

Download hier het programma van deze studiereis.Prijs inclusief vliegticket Amsterdam-Accra, vervoer in Ghana en verblijf in het “Africa Regent Hotel”**** op basis van logies/ontbijt, vanaf:
€ 1710 ,- p.p.


Overige informatie:
- Deze studiereis vindt alleen plaats na voldoende deelname. Minimaal deelname is 10 personen.
- Voor een éénpersoonskamer geldt een toeslag van €60,- per nacht.
- Het is mogelijk om voor deze studiereis een subsidie aan te vragen bij het EP Nuffic. Hierbij kunt u na goedkeuring van het EP Nuffic voor maximaal €750,- per docent subsidie aanvragen. Deze aanvraag dient wel minimaal 5 weken voor vertrek bij het EP Nuffic binnen te zijn. Zie hier voor meer info.
Klik hier voor meer info over studiereizen en subsidie.

Voor meer informatie of indien u de reis wilt boeken, kunt u een offerte aanvragen. Wij zullen dan contact met u opnemen.